Loialitatea fata de propria tara

2012 DC = 312 Dwapara

de Paramhansa Yogananda – Encinitas, Califonia, 26 mai 1940

continuare de la Ciclurile vietii Pamantului

Atat timp cat traiti intr-o tara, trebuie sa-i fiti loial. Nu trebuie sa permitem sa existe elemente subversive in aceasta tara. Cred ca tradarea este cea mai cumplita dintre toate crimele, cel mai mare rau dintre toate in aceasta lume. Sa nu va tradati niciodata familia, vecinii sau prietenii. Si niciodata sa nu va tradati tara; cei ce nu sunt credinciosi propriei tari, nu pot avea credinta in Dumnezeu. Amintiti-va de povestea liliacului. Pe vremea cand pasarile si animalele se luptau, liliacul lua mai intai partea unora si apoi partea celorlaltora, in functie de cine era invingator in acel moment. Dupa ce pasarile si animalele au semnat un armistitiu, ambele parti au ajuns la o hotarare: “Sa mergem sa omoram lililacul.”

Asa ca nu uitati, ca este de cea mai mare importanta sa fii loial propriei tari. Daca nu va plac idealurile ei, binecuvantati-o si plecati in alta parte. Este prea multa lipsa de patriotism in tara asta. Nu vreau sa spun ca trebuie sa iubiti America cu acel tip de patriotism care incearca sa distruga alte tari; ci iubiti America si idealurile ei ca sa puteti iubi intreaga lume. Nu uitati ca traiti in America numai pentru o vreme si ca in alte incarnari s-ar putea sa traiti in alte tari. Daca toata lumea isi va iubi in primul rand tara natala si apoi isi va expansiona acea iubire spre alte tari ca si cum ar fi ale lui, atunci nu vor mai fi razboaie.

Asa ca sa nu tolerati niciodata pe cineva care nu este un patriot adevarat. Nimeni nu are dreptul sa traiasca intr-o tara pe care n-o iubeste. Este gresit sa musti mana care te hraneste. As prefera ca oamenii sa ma bata sau sa ma omoare decat sa ma tradeze. Detest tradarea; nu am tradat niciodata pe nimeni. Iubirea pe care am daruit-o tuturor, am daruit-o cu sinceritate. Nu exista nici macar un singur om care sa poata sta in fata mea si sa spuna cu mana pe inima ca l-am tradat. Cand imi daruiesc iubirea, o dau din toata inima. Asta nu inseamna ca nu-mi dau seama cine sunt persoanele care sunt lipsite de sinceritate fata de mine. Totul este revelat drept ceea ce este in lumina divina. Asa ca, dragii mei, sa nu inselati pe nimeni niciodata, si ori de cate ori vedeti dovezi de inselaciune, corectati acea persoana si nu-i oferiti cooperarea sau sustinere in greselile sale.

Dumnezeu stie cine are dreptate si cine nu. Sa fim cu totii uniti in tot ce este nobil. Sustineti idealurile acestei tari. Daca vreodata s-ar abate vreun razboi agresiv care sa distruga aceasta tara si America ar avea nevoie de ajutorul meu, l-as oferi, din dragoste pentru oameni si pentru a apara natiunea pe al carei pamant traiesc. Ar trebui sa ne jucam fiecare rolul pentru a ajuta la protejarea Americii si a celor pe care ii iubim, dar in acelasi timp nu trebuie sa permitem sa ne umplem de ura. Niciodata n-a avut omenirea nevoie de mai multa dragoste ca acum. Iubirea va fi un factor puternic in eradicarea razboiului. Sa luam cu totii decizia ca indiferent ce s-ar intampla, il vom avea pe Dumnezeu drept centru al iubirii noastre si ca vom trimite acea iubire tuturor. Rugati-va in gand cu mine: “Tata ceresc, Tu esti iubire. Eu sunt creat dupa chipul si asemanarea Ta. Sunt o sfera de iubire. Expansionez aceasta sfera pentru a cuprinde intreaga omenire in taramul iubirii mele.”

Acest razboi nu va fi ultimul. Indiferent cine va castiga si va folosi acea putere pentru a pedepsi alte natiuni, acele natiuni vor incerca intr-o buna zi sa loveasca inapoi cu o putere mai mare. Potentialul omului de distrugere a crescut cu mult mai mult decat puterea sa creatoare. In epoca electrica nu va exista siguranta. Vor aparea metode de a purta razboi pe o scala din ce in ce mai mare. Asa ca multimiti-I lui Dumnezeu ca Dwapara Yuga, epoca electrica, nu dureaza decat 2.400 de ani.

Treta Yuga

Dupa aceea va veni Treta Yuga, a treia epoca, de 3.600 de ani. Aceasta este epoca mentalului, cand majoritatea oamenilor isi va folosi puterea mintii. Puterea mintii va fi cu mult mai mult dezvoltata decat este acum. Totul va putea fi realizat, intr-o mare masura, cu acea putere. Va fi o crestere a intelepciunii si de aceea va exista mai multa siguranta in acea epoca, oamenii vor face un efort mai mare pentru a folosi mijloace pasnice pentru a-si rezolva problemele.

Se va folosi mai putin electricitatea si se va folosi tot mai mult puterea mintii. Asta nu inseamna ca toti vor fi capabili sa citeasca gandurile altora. Ci doar ca asa cum exista radiouri puternice care pot receptiona chiar si semnalele statiilor mai mici, si radiouri slabe care pot prinde doar statii puternice, la fel, unii oameni vor avea puteri mentale mai mari decat altii in acea epoca a mintii.

In acea epoca a mentalului, vom putea sa ii cunoastem mai bine pe semenii nostri cu ajutorul puterii mintii, asa incat va fi dificil sa fii rau. Va fi foarte putina ipocrizie deoarece oamenii sunt ipocriti doar atunci cand ei cred ca ceilalti nu le cunosc adevaratele sentimente. Ca rezultat al puterii mai mari de intelegere, umanitatea va invata sa traiasca in mai multa pace. Puterea mintii va fi folosita pentru vindecare si ca hrana pentru corp.

Satya Yuga

Dupa a treia epoca va urma Satya Yuga sau epoca adevarului, cand mintea omului va fi capabila sa inteleaga toate misterele creatiei si sa traiasca in comuniune cu Dumnezeu. Oamenii acestei epoci nu vor cunoaste bariere intre lumea materiala si paradisurile astrale; ei vor putea intra in lumea astrala si vor putea comunica cu sufletele celor care au plecat spre acea sfera. Satya Yuga ascendenta va dura 4.800 de ani. Numeroase suflete pe deplin evoluate vor deveni eliberate in acea yuga, mai mult decat in oricare din celelalte epoci.1

Insa nici macar finalul lui Satya Yuga nu va semnala sfarsitul lumii. Ciclul va continua, descendent si ascendent, de-a lungul celor patru epoci din nou si din nou. Ocazional vor avea loc cataclisme, in care lumea va muri dupa care isi va relua ciclul continuu. Pamantul a fost creat pentru a ajuta sufletele sa-si implineasca destinul divin; el poarta o povara grea. Pana ce nu ne atingem acest scop, adica pana ce sufletele noastre nu ajung inapoi la Dumnezeu, acest Pamant nu se va dizolva niciodata cu totul. El va inceta sa existe abia cand Dumnezeu nu va mai avea nevoie de el pentru evolutia sufletelor. Atunci va veni adevaratul sfarsit al lumii. Asa ca nu va temeti ca Pamantul nostru va fi absorbit de cuptorul Soarelui, care este atat de fierbinte incat totul s-ar topi si s-ar vaporiza in doar cateva secunde. Sfarsitul decisiv al lumii este foarte indepartat. El inca mai are multe de facut.

continuare

1“Majoritatea antropologilor, crezand ca acum 10.000 de ani in urma umanitatea traia intr-o Epoca de Piatra a barbariei, categorisesc fara sa stea prea mult pe ganduri drept “mituri” traditiile larg raspandite ale civilizatiilor foarte vechi ale Lemuriei, Atlantidei, Indiei, Chinei, Japoniei, Egiptului, Mexicului si a multor altor tari.” – din “Autobiografia unui yoghin”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s