Mereu in legatura cu el

2012 DC = 312 Dwapara

Un Guru adevarat nu este doar un simplu invatator spiritual. El trebuie ca mai inainte sa fi atins  uniunea cu Dumnezeu si fiind prin aceasta abilitat, sa poata sa-i conduca si pe ceilalti catre El.

In scripturile vedice antice termenul “guru” este tradus ca “cel care indeparteaza intunericul” de la “gu” – intuneric sau ignoranta si “ru” – a indeparta. Rolul Gurului este acela de a-si ajuta discipolii (shishya) sa-si gaseasca eliberarea in Dumnezeu. Intre discipol si Guru se formeaza o legatura foarte personala care se sprijina pe de o parte pe loialitatea spirituala a discipolului si pe binecuvantarile divine date de Guru.

In Bhagavad Gita, cartea spirituala fundamentala a Indiei, aceasta legatura dintre un discipol/devot ideal si Guru este simbolizata de relatia dintre Arjuna si Krishna. Legatura care se stabileste intre “cel care daruieste” si “cel care primeste” este una ce depaseste limitarile spatio-temporale.

Odata ce un Sat-Guru (unirea termenului Sat – adevar si Guru) accepta un discipol, o face pentru totdeauna. Incarnare dupa incarnare el isi va calauzi discipolul pe cararile Mayei (iluzia cosmica) catre Tarmul Beatitudinii.

In videoclipul de mai jos Oliver Black, unul din cei mai avansati discipoli ai lui Yogananda, marturiseste ca este si a fost mereu in legatura cu Gurul sau (chiar si dupa Mahasamadhi-ul acestuia).

[vimeo 49061485 w=480&h=350]
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s