Puterea mintii unui Guru

2012 DC = 312 Dwapara

Yogananda & Dr. Lewis

Dr. Minott W. Lewis a fost primul discipol american al lui Paramhansa Yogananda. L-a intalnit pe Maestru in ajunul Craciunului in anul 1920.

Au devenit prieteni, iar Yogananda a locuit in casa acestuia timp de 3 ani inainte de a-si incepe turneul spiritual american. Inainte de a pleca Yogananda, l-a rugat pe Dr. Lewis sa preia conducerea grupului de meditatie din Boston.

Dr. Lewis povesteste:

Intr-o zi, acum cativa ani (1938), Paramahansaji1 si cu mine de-abia ajunsesem la Mt. Washington cu automobilul sau. El a iesit din masina si a intrat in cladire. In timp ce ieseam si eu din masina, portiera mi-a fost accidental trantita peste degetele mijlociu, inelar si cel mic, pana in dreptul celei de-a doua articulatii. Era un automobil de epoca, construit astfel incat era imposibil sa-ti prinzi degetele in usa fara sa ti le zdrobesti. Ale mele au fost aplatizate luand forma tocului usii; durerea fizica a fost ingrozitoare. Dar a fost, de asemenea, si o mare suferinta mentala; pentru ca eram sigur ca ar fi necesitat spitalizare, ceea ce m-ar fi impiedicat sa ma intorc a doua zi la Boston, asa cum planuisem.

Maestrul, care era in acest timp la etajele superioare de la Mt. Washington, a fost imediat informat cu privire la situatia dificila in care ma aflam. Din acel moment a existat un zid plasat intre constiinta mea si mana ranita. Cand am trecut pret de o secunda dincolo de acest zid, am simtit durerea extrema; asa ca am preferat sa raman in spatele zidului! Mi-era un pic teama ca cineva mi-ar putea atinge mana, asa ca am tinut-o la piept, in interiorul hainei; si asta a fost tot ce am facut.

In acea seara, o parte dintre noi urma sa mergem la un spectacol de la Hollywood Bowl2. Grija pe care mi-a acordat-o Maestrul meu a fost atat de mare, incat am fost capabil sa merg impreuna cu ei. A doua zi am luat micul dejun si cina cu Maestrul, dar nu a acordat nici un pic de atentie problemei mele. Am fost multumit sa las lucrurile asa si sa nu spun o vorba. In acea seara am plecat cu trenul catre Est, iarasi fara a face referire la rana. Acel zid in jurul constiintei mele era inca prezent. Dimineata urmatoare, la micul dejun, am avut destul curaj ca sa ma uit la mana mea. Degetele aveau forma si marimea normala. Tot ce mai ramasese din rana mea era o tenta albastruie pe doua din degete. Nu mai simteam nici un fel de disconfort.

Acesta a fost un exemplu de vindecare aproape instantanee a materiei. Mintea puternica a Maestrului, contactand Puterea lui Dumnezeu, a impiedicat mintea mea sa accepte rana. Am fost astfel salvat dintr-o situatie dificila si dureroasa.

1 Paramhansa este titlul pe care Sri Yukteswar i l-a conferit lui Yogananda la intoarcerea sa in India in 1935

2 Hollywood Bowl este un amfiteatru modern construit in zona Hollywood din Los Angeles, California

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s