Evitarea expunerii la eclipse

2013 DC = 313 Dwapara

In noaptea de 25 spre 26 aprilie 2013 va avea loc o eclipsa partiala de Luna care este vizibila din Romania. In India se tine cont de influenta eclipselor, de Luna si de Soare, asupra umanitatii in general. De exemplu, a manca in timpul unei eclipse (grahana) este considerata o anatema. Hindusii obisnuiesc sa faca bai ceremoniale pentru purificare, sa spuna mantras, sa faca ritualuri (pujas, homas) in aceste momente de timp.

De ceea am considerat ca ar fi de folos sa public un articol scris de Nick Hodgson care contine informatii utile legate de importanta eclipselor si de energiile perturbatoare din acele momente.

Yogananda meditandImi amintesc ca acum douazeci de ani, pe cand locuiam la ashramul Hidden Valley, langa Escondido, fratele Achalanda spunea rezidentilor de acolo ca Maestrul (Paramahansa Yogananda) a specificat ca nu era o idee buna sa iesi afara in timpul unei eclipse si ca in special era o idee proasta sa privesti o eclipsa. Si asta nu din cauza ca era periculos pentru retina sa privesti Soarele partial ascuns, ci din motive mult mai profunde, bazate pe vibratiile planetare.

Fratele a explicat ca odata, in timpul unei eclipse, i-a rugat pe angajatii de la centrele de publicatii sa se intoarca in cladire intrucat asta ar fi recomandat Maestrul.

Cu putina vreme in urma am vorbit cu un client al Astrogems care intentiona sa cumpere o bratara astrologica cu noua pietre pretioase (este vorba de o bratara speciala, care contine pietrele pretioase corespunzatoare celor noua planete din astrologia indiana – n.t.) si care mi-a relatat o povestire profunda referitoare la o eclipsa totala de Soare. Se hotarase sa calatoreasca impreuna cu niste prieteni la Ayers Rock, in centrul Australiei, pentru a fotografia si inregistra acel eveniment deosebit.

Statea acolo, in mijlocul salbaticiei, avand o vedere deplina asupra cerului si asupra respectivei eclipse solare complete. Mi-a spus ca in mod sigur nu va mai face asta niciodata si ca regreta profund ca s-a dus in acea expeditie. Aproape imediat, anul care a urmat a fost neobisnuit si plin de dificultati si pierderi pe mai multe nivele si o mare parte din el simtea ca toate astea se datorau acelui eveniment intens.

eclipse

Eclipsele sunt de trei tipuri. O eclipsa totala de Luna are loc atunci cand Luna trece in intregime prin partea intunecata a Pamantului sau umbra, care inseamna “zona umbrita” (termenul de “umbrela” provine din latinul “umbra”). Apoi exista eclipsa totala de Soare, cand Luna blocheaza lumina directa a Soarelui. Iar apoi exista varietati partiale ale acestora doua.

Rishii din India au explicat cum campul energetic este atat de puternic atunci cand exista o absenta a radiatiei electromagnetice lunare sau solare, incat aceste zone ecliptice ale spatiului devin campuri unice de radiatie electromagnetica in ele insele si afecteaza dualitatea constiintei umane in acelasi fel in care o face orice planeta. Aceste zone ecliptice sunt planete invizibile intunecate si sunt numite Noduri Lunare (Rahu – Nodul Nord ascendent si Ketu – Nodul Sud descendent).

Adesea avem nevoie de intelepciunea mai multor autoritati asupra unui subiect neobisnuit pentru a ne modifica paradigma si a o integra sub forma de sfat practic. Tomiko Fischer este un astrolog vedic inzestrat care a calatorit foarte mult si si-a oferit voluntar serviciile astrologice in decursul turneelor alaturi de o mare sfanta numita Ammachie. Stateam de vorba despre eclipse iar ea s-a oferit cu generozitate sa impartaseasca in scris din experientele ei alaturi de sfanta Mama si din amintirile ei despre a spus Mama despre eclipse.

puja

Cand locuiam la ashramul din India de Sud al maestrei mele, Amma, in august 1999 a avut loc o eclipsa totala de Soare care a acoperit parti din Asia. Desi nu era complet vizibila in Sudul Indiei, eclipsa a creat totusi un cer intunecat, rosietic murdar si o atmosfera grea si prevestitoare de rau. Amma a fost foarte clara ca rezidentii ashramului sa fie in mod special vigilenti si sa evite sa fie afectati de influenta inauspicioasa a eclipsei. Ea ne-a recomandat sa ramanem inauntru si sa intonam mantre in grup, precum Mahamritunjaya mantra (mantra de protectie), sa nu gatim nimic de mancare si, daca era posibil, sa postim. Daca mai ramasesera ceva alimente/mancare, ele trebuiau acoperite cu ceva. Unul din preotii (pujaris) lui Amma a realizat un Homa sau foc sacrificial traditional Vedic pentru a contrabalansa efectele negative ale eclipsei.

ammaAmma este un Maestru autentic care a transcens nevoia de a se folosi de astrologie, si totusi, pentru aceia dintre noi care inca mai suntem influentati de planete, ea recunoaste ca astrologia si remediile astrologice (upayas) sunt valoroase in a ne ajuta sa indreptam actiunile noastre si sa ne expansionam constiinta pentru a putea “procesa” energii universale mai ample.”

Sursa: www.astrogems.com

Eclipsele anului 2013

noaptea 25-26 aprilie 2013 – Eclipsa partiala de Luna

  • Vizibila din Africa, Europa, Asia si Oceanul Indian.
  • Vizibila in Romania. Interval – 21:03-01:11 (maxim la 23:07).

10 mai 2013 – Eclipsa inelara de Soare

  • Vizibila in Australia, Noua Zeelanda, Indonezia si Oceanul Pacific.
  • Nu este vizibila in Romania.

25 mai 2013 – Eclipsa de Luna prin penumbra

  • Vizibila in America de Sud, SUA, Africa de Vest, Europa (doar Spania, Portugalia, Irlanda si o mica parte din vestul Frantei).
  • Nu este vizibila in Romania.

noaptea 18-19 octombrie 2013 – Eclipsa de Luna prin penumbra

  • Vizibila in America de Sud, Oceanul Atlantic, Africa, Europa si aproape toata Asia.
  • Vizibila in Romania. Interval – 19 oct 00:50-04:50 (maxim la 02:50)

3 noiembrie 2013 – Eclipsa totala inelara (hibrida) de Soare

  • Vizibila in Oceanul Atlantic si Africa.
  • Nu este vizibila in Romania.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s