Ayurveda

2012 DC = 312 Dwapara

Asa cum am specificat in Intentia acestui blog, mi-am propus sa aduc in prim-plan o parte din cunoasterea Indiei Antice.

Ayurveda – Cunoasterea Vietii (de la “Ayu” derivat din “Aayus” = Viata, si “Veda”, originar din “Vid-Vidya” = Cunoastere) este stiinta medicala indiana cu o vechime de cel putin 5000 de ani. Ayurveda este probabil cel mai vechi sistem medical complet si bine pastrat, conservat pana si in zilele noastre. Ea are la baza o descendenta Divina (Avataran) adica a fost revelata de Rishi (Inteleptii Indiei). Acestia la randul lor, au primit-o de la insusi Brahma (Creatorul Universului) prin Parampara (transmisia Guru-Shishya, adica Maestru-Discipol).

Va recomand un curs autentic, on-line (Internet), foarte bine organizat si structurat: National Library of Ayurveda Medicine.

Dr. Sumit Kesarkar, cel care a conceput cursul, este un medic indian extrem de bine informat si cu practica in domeniu. Cursul este structurat pe mai multe etape.

Fiecare etapa cuprinde lectii video si documente (PDF) legate de subiecul abordat. Dupa orice lectie urmeaza o perioada de studiu individual si apoi un examen scris.

Etapele cursului:
Introducere in Ayurveda (Overview Of Ayurveda) – 10 lectii
Concepte in Ayurveda (Concepts Of Ayurveda) – 16 lectii
Diagnoza si tratamente (Diagnosis & Treatments) – 7 lectii
Remedii (Medicines) – 3 lectii
Vindecare spirituala si Astrologie (Spiritual Healing & Astrology) – 8 lectii

Cursul este in limba engleza si este gratuit (donatiile sunt binevenite, oricat de mici ar fi; datorita lor cursul este posibil).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s