Mama Extatica din Bengal

2013 DC = 313 Dwapara

Yogananda & Ananda Moyi Ma_Dupa vizita de la Wardha facuta lui Gandhi in anul 1935, Yogananda ii face o vizita Mamei Extatice, Ananda Moyi Ma.

Videoclipul de mai jos surprinde intalnirea celor doua sfinti care se recunosc unul pe altul ca reprezentari ale Unicei Divinitati manifestata ca Tata si Mama.

In capitolul 45 din Autobiografia unui yoghin, Yogananda povesteste intalnirea sa remarcabila cu Mama Extatica din Bengal:

Sfanta a privit in directia noastra; a coborat din masina sa si a venit catre noi.

“Tata, ai venit!” Cu aceste cuvinte rostite cu fervoare si-a pus bratul in jurul gatului meu si capul pe umarul meu. Dl Wright, caruia tocmai ii remarcasem faptul ca nu o cunosteam pe sfanta, se bucura enorm de aceasta demonstratie extraordinara de bun venit. Ochii celor o suta de chelas (discipoli – n.t.) s-au fixat, de asemenea, cu oarecare surprindere pe imaginea afectuoasa.

Am vazut imediat ca sfanta era intr-o stare inalta de samadhi. Ignorand complet infatisarea sa exterioara de femeie, ea stia ca este suflet nepieritor; de la nivelul la care era, saluta cu bucurie un alt devot al lui Dumnezeu. Ea m-a condus de mana in automobilul ei.

“Ma Ananda Moyi, iti intarzii calatoria!” am protestat.

“Tata, te intalnesc pentru prima data in aceasta viata, dupa atata timp!” a spus ea. “Te rog, nu pleca inca.”

Am stat impreuna pe locurile din spate ale masinii. Mama Extatica a intrat imediat in starea de nemiscare beatifica. Ochii ei frumosi au aruncat o privire spre cer si, pe jumatate deschisi, au devenit nemiscati, privind catre Paradisul interior omniprezent. Discipolii au intonat incetisor: “Victorie Divinei Mame!”

Am gasit multi oameni cu realizarea lui Dumnezeu in India, dar nu mai intalnisem pana atunci o asemenea sfanta beatifica. Fata ei blanda era slefuita de inefabila bucurie care i-a atras numele de Mama Extatica. Pletele lungi, negre, cadeau libere pe spate, iar capul ii era neacoperit de val. Un punct rosu din pasta de lemn de santal pe fruntea ei simboliza ochiul spiritual, deschis pentru totdeauna in ea. Fata micuta, maini mici, picioare mici – in contrast cu maretia ei spirituala!

[vimeo 61454450 w=480&h=360]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s