Industrie in 200.000 IC

Exista o predominanta Rajas in aceasta lume care face ca spiritul de competitie sa predomine in mai toate preocuparile omului contemporan. De altfel, Yogananda insusi spunea: “Exista galaxii in care Rajo Guna predomina. Planetele din ele sunt locuite de fiinte constiente de propria lor ‘valoare’, a caror principala preocupare este promovarea, preamarirea propriei imagini si importanta de sine. Calea Lactee este o astfel de galaxie.”

Aceasta este cauza pentru care de-a lungul timpului s-a dezvoltat o mentalitate de “concursier” si a aparut inevitabil “Cartea Recordurilor”. Cei mai multi incearca sa dovedeasca ca sunt mai buni decat ceilalti cand de fapt toti sunt unicate create dupa acelasi Prototip Divin.

In fine, aceasta competitie specifica lui Rajas Guna (calitatea activatoare a Naturii) si-a gasit un culoar si pe stadionul numit “Cea mai veche civilizatie”. Aici au luat startul, sprijiniti bineinteles de descoperirile arheologice ale vremii, mai multe civilizatii – rand pe rand babilonienii, egiptenii, evreii, sumerienii si mai de curand, romanii (vezi civilizatia Cucuteni, Tartaria) au luat conducerea plutonului.

Acest articol le este dedicat celor care mai cred ca exista o astfel de “cea mai veche civilizatie” precum si celor care pot sa vada (folosindu-si intuitia) fenomenul numit Ciclicitate din spatele voalului timpului .

Desi descoperirea a fost facuta in Israel, neavand nici o legatura cu India, ea demonstreaza ca Stiinta Timpului (Kalajnana), Ciclicitatea lui, Teoria Yugas-urilor sunt reale.

Dovezi ale celei mai vechi fabrici de productie in serie descoperita in Israel

Daca cineva v-ar spune ca o fabrica a fost infiintata pentru a produce in serie unelte si arme si ca atasata fabricii era o bucatarie si o cantina, probabil ca veti accepta ca este vorba de o descriere a unei zone industriale moderne, din orice oras mai mic sau mai mare din lume. Dar daca aceasta fabrica ar fi veche de 40.000 de ani?

Ei bine, pana de curand ati fi putut spune ca poate este vorba despre cea mai veche dovada descoperita care atesta productie de serie, care dateaza din perioada Paleoliticului Tarziu. Dar care ar fi reactia voastra daca vi s-ar spune ca fabrica in cauza are intre 200.000 si 400.000 de ani vechime? Fantezie? Nu si daca sunteti membru al unei echipe de arheologi de la Universitatea din Tel Aviv, Israel, care lucreaza in Pestera Qassem de la poalele dealurilor Samaritene, chiar langa Tel Aviv.

Se crede ca pestera a fost initial creata prin actiunea apei acide asupra stancii de calcar. Apoi, un fel de eveniment seismic a deschis intrarea in pestera cam acum 200.000 de ani in urma, pentru a permite locuitorilor autohtoni din perioada tarzie a Paleoliticului Inferior sa inceapa productia masiva de unelte. Pestera a fost inchisa si sigilata, tinuta secret pana de curand, cand au fost incepute lucrarile de constructie la un proiect de largire a unei autostrazi. Zona este inconjurata de cantitati mari de cremene iar uneltele fabricate aici erau de foarte buna calitate, fiind foarte versatile si putand fi folosite la mai multe operatiuni (vanatoare, prepararea vanatului, etc). Uneltele au o margine ascutita si una tesita, astfel incat sa poata fi manevrate foarte usor si confortabil.

Locuitorii au facut parte din complexul cultural Acheulo Yabrudian care a ocupat zona unde se afla astazi Iordania, Israel, Liban si Siria. Se stiu foarte putine despre acesti producatori de unelte: ca au fost precursori ai lui Homo Sapiens si au fost descoperiti doar cativa dinti pana in prezent. Dar aceasta descoperire a impins inapoi limitele existentei omului modern intr-o zona temporala de acum peste 200.000 de ani. Este inca mult de lucru in aceste pesteri si se spera ca vor fi gasite mai multe ramasite umane, pentru a oferi mai multe cunoastere despre acesti pionieri ai industriei antice.

Articolul a fost preluat si tradus dupa www.stonepages.com

Leave a comment