Reintoarcerea lui Yogananda in India – 1935

2013 DC = 313 Dwapara

Yogananda in India

Au aparut de curand cateva din videoclipurile filmate in timpul vietii Avatarului Paramhansa Yogananda. Desi calitatea imaginii lor este slaba, fiind totusi vorba de anii 1935-1936, din toate transpare personalitatea impresionanta a celui unit cu Dumnezeu.

In timpul primilor 15 ani traiti in America, Yogananda se gandise de multe ori sa se reintoarca in patria mama – Bharata Ma (India). Dar a considerat ca este mai bine sa-si consacre timpul si energia pentru ca discipolii sai americani sa aiba o baza serioasa spirituala. In anul 1934 Yogananda a marturisit ca a simtit chemarea iubitului sau Guru, Sri Yukteswarji, de a reveni pe pamantul sfant al Indiei pentru a-l revedea pentru o ultima data.

In compania catorva discipoli americani, Yogananda a plecat intr-o lunga calatorie spre India sa iubita. A traversat Atlanticul indreptandu-se spre Europa. Aici a vizitat Anglia, Franta, Belgia, Olanda, Elvetia si Italia. S-a imbarcat la Brindisi pentru Atena (Grecia). A ajuns apoi in Tara Sfanta si Egipt de unde s-a imbarcat spre Bombay (India). Toata calatoria a durat in total 12 luni.

In acest prim videoclip apare Yogananda la reintoarcerea sa in India in anul 1935.

[vimeo 61454449 w=500&h=360]

Leave a comment